Chateau Grand Moulin

Corbières

De markante eigenaar Jean Noël was tot 1988 werkzaam in een coöperatie, maar hij had de droom om zelf naam te maken. Hij vond een geschikte plek om zijn nieuwe kelders in te richten aan de oevers van de Orbieu. Maar na de dramatische overstromingen van 1999, toen al zijn kelders onder water zijn gelopen, vestigde hij al zijn hoop op een nieuwe locatie (huidige Chateau) aan de rand van de Route National 113, die loopt van Toulouse naar Narbonne. Een nieuwe start voor een man boordevol ambitie.

Frédéric Bousquet, een jonge wijnmaker, nam het stokje over van zijn vader in 2014 en is nu het hoofd van dit mooi landgoed. We zijn er trots op hen te mogen kennen en hun prachtige wijnen te mogen schenken en verkopen. Ze hebben altijd een constante topkwaliteit.

In 2017 heeft hij ons bezocht en we hopen uiteraard dit vaker te mogen realiseren voor onze klanten, de wijndrinkers van de Grand Moulin.

Met zijn 130 hectare is Chateau Grand Moulin een uitzondering, een uniek geval in Corbières voor zo’n belangrijk wijngebied. De kelders bevinden zich in het hart van de stad Lézignan-Corbières en 200 percelen verspreid over. 5 gemeenten in verschillende terroirs van Corbières.

Ontdekt: op aanraden van de timmerman die bij Heidy’s ouders in Frankrijk veel vakwerk heeft afgeleverd,  zijn vrouw Jacky is de zus van Jean Noël.